Duguláselhárítás házilag

Duguláselhárítás házilag
5 (100%) 1 Szavazat

Duguláselhárítás házilag

 

Praktikák az otthoni duguláselhárítás problémákra!

Mosogató és mosdó duguláselhárítás, házilag :

  • Győződjünk meg a szifon állapotáról! Amennyiben nincs nagyobb eltömődés, szereljük össze ügyelve a tömítő pontos illesztésének helyre állítását. Némi lefolyó tisztítószert öntsünk a mosogatóba és hagyjuk állni legalább 5-10 órát. Majd forró vízzel öblítsük le, erősebb szennyeződés esetén Trisót is beönthetünk a lefolyóba. Ha nem szűnt meg a dugulás – hívjunk inkább duguláselhárításra szakosodott szakembert.

Padlóösszefolyó és zuhany tálca duguláselhárítás, házilag :

  • Próbálkozhatunk a fenti módszerekkel de ne szedjük szét a lefolyócsonkot, mert az összerakása szakszerű munkát igényel inkább hívjuk a duguláselhárító szakembert.

WC duguláselhárítás, házilag :

  • WC dugulás, fontos ha dugulás van wc-nél, az öblítővíz nem tud kiönteni, mert kb.: 10 literesre van tervezve egy wc csésze. A wc tartály pedig általában maximum 8 literrel öblít, tehát épp tele lesz. Sokszor már az egyszerű wc pumpa is meghozza a várt eredményt. Második lehetősség, ha a felgyülemlett víz már elszivárog a kagylóból,  akkor egy vödör jó forró vízzel feltöltjük és elszivárgás után újra pumpálni kezdjük.

A vegyszerekkel legyünk óvatosak, ne használjunk egyszerre több fajta szert, mert rontják egymás hatását és esetleg egymással reakcióba lépve mérgező gázok is keletkezhetnek!!

 

duguláselhárítás házilag

Duguláselhárítás házilag

 

Ha ezek a módszerek sem segítenek akkor jöhetnek a mechanikus szerkezetek:

  • Kézi spirálozó, amely barkácsáruházakban kapható kb.: 3000.- ft-tól. Kisebb dugulásokat tökéletesen megszünteti csak óvatosan használjuk, mert jó ha tudjuk 50 mm -es csőben elkezdjük tekergetni és elérünk vele a főlefolyó csőbe amely 110-125 mm-es ott könnyen hurkot képez és akkor nincs visszaút csak bontás. De a nagyobb konyhai elzsírosodott dugulással már nehezen bír el. 2015-2016 évek tapasztalatai a következőek: kb 2 havonta találkoztunk beragadt kézi spirállal felét csak bontással lehetett eltávolítani. Fontos : ha egy kicsit is szorul akkor ne erőltessük beljebb, mert ha esetleg átugrik egy vagy több 90°  könyökön lehet visszafelé már nem tudjuk kihúzni, mert a kialakítása némelyik spirálnak nem a legjobb.
  •  Másik lehetősség, ha van kéznél 1/2 locsolótömlő, amely kicsit merevebb Pl.: Gardena Classic .  Rácsatlakoztatjuk kádtöltő vagy zuhany csapjára a tömlőt, óvatosan betoljuk a lefolyócsőbe a slagot és lassan ráadjuk a nyomást.VIGYÁZAT NEHOGY A NYOMÁS SZÉTTOLJA A LEFOLYÓCSÖVET!!

Duguláselhárítás házilag Budapest.

Duguláselhárítás házilag Érd.

Duguláselhárítás házilag Budafok.

Duguláselhárítás házilag Szigetszentmiklós.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.